Lenzen via internet en oogcontroles

Wist je dat momenteel het aantal mensen die hun lenzen via internet koopt nog steeds in een stijgende lijn is? Momenteel ligt het percentage op 22%. Dat betekent dat steeds meer mensen kiezen voor het gemak en de lage prijs die het kopen van lenzen online met zich mee brengt.  

 

Uit onderzoek blijkt dat veel opticiens hierop inspelen. Wat veel mensen nog niet weten is dat het al langere tijd  mogelijk is om een losse contactlenscontrole afspraak te maken bij uw oogzorgspecialist. Dit houd in dat uw contactlenzen en ogen gecontroleerd worden zonder dat je verplicht bent uw contactlenzen bij deze opticien te kopen. Voor een losse controle betaal je tussen de € 15 en € 30 afhankelijk van de opticien. Bij het maken van de afspraak kunt u eventueel vooraf al aangeven dat het alleen gaat om een controle en dat je geen lenzen gaat kopen. Bovendien is uw opticien of optometrist wettelijk verplicht om na de controle het recept van de meting aan je mee te geven.  

 

Laat jij ook jaarlijks je ogen controleren zonder lenzen te kopen? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring. Laat het ons weten en schrijf je reactie hieronder!