Winkelwagen is leeg
€ 0,00

Veel gestelde vragen

Heeft u vragen? Wellicht dat u vraag hieronder wordt beantwoord. Staat u vraag er niet bij dan kunt u uiterraad ook contact opnemen met onze klantenservice.

 

Bestellen

Hoe maak ik een account aan?
Klik bovenaan de pagina op 'account aanmaken', vul dan u gegevens en een wachtwoord in.
Ik ben mijn wachtwoord vergeten?
Klik bovenaan de pagina op 'inloggen'. Druk dan op 'wachtwoord vergeten' hierna kunt u uw emailadres invullen. Uw wachtwoord wordt binnen enkele seconden naar uw emailadres gestuurd.
Ik weet mijn gebruikersnaam niet meer?
Je gebruikersnaam is gelijk als je emailadres.
Verzenden jullie ook naar het buitenland?
Op dit moment leveren wij alleen in Nederland en België.
Hoe bestel ik dezelfde lenzen opnieuw?
Op je accountpagina kan je gemakkelijk zien welke lenzen je al eerder hebt besteld.

 

Verzenden & Levering

Hoe lang is de levertijd van contactlenzen en vloeistoffen?
90% van onze bestellingen worden binnen 2-5 werkdagen geleverd. Sommige lenzen die speciaal op maat worden gemaakt hebben een langere levertijd. Onder de afbeelding op de productpagina leest u de exacte levertijd.
Levert LensOptiek uitsluitend originele producten en?
Ja wij leveren uitsluitend originele producten van grote internationale bekende producenten. Net zoals andere geneeskundige producten zijn contactlenzen gemerkt met unieke productcodes om te bewijzen dat het om originele producten gaat. Je kunt je contactlenzen dus gerust bij ons bestellen. 

 

Betaling

Welke betaalmogelijkheden hebben jullie?
U kunt bij LensOptiek  betalen via iDeal of Mistercash.
Krijg ik een officiële factuur en kan ik deze indienen bij mijn ziektekosten verzekering?
Ja, wij zijn erkent bij alle zorgverzekeraars. U ontvangt van ons een factuur die u kunt indienen bij uw ziektekostenverzekering. De bijdrage die u vergoed krijgt is afhankelijk van uw pakket. Klik hier of onderaan de website pagina op 'zorgvergoeding' en zie wat u vergoed krijgt.
Waarom is LensOptiek een stuk voordeliger als de opticien?
Omdat wij uitsluitend verkopen via onze website kunnen we onze kosten laag houden. Daarnaast hebben wij precies dezelfde inkoopkanalen als jouw optometrist met als enige verschil dat wij veel grotere hoeveelheden bestellen. Die korting die wij daardoor krijgen berekenen wij door aan onze klanten.

 

Retourrecht

Welke retourrechten heb ik?
Mits de verpakking ongeopend is heeft u een retourrecht van 7 dagen.
Hoe kan ik retour zenden?
Mocht het voorkomen dat u een zending retour wilt sturen, neemt u dan eerst contact op met de klantenservice via info@lensoptiek.nl.

 

Acties en reclames

Ik heb een kortingscode hoe werkt dat?
Op de betaalpagina is een mogelijkheid uw kortingscode in te vullen. De korting wordt direct berekend.

 

Oogcontrole informatie

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten onderzoeken?
Wij raden u aan om uw ogen minstens één keer per jaar bij de opticien of optometrist te laten controleren. Niet alleen de lenssterkte wordt hier bekeken, ook wordt het welzijn van uw oog onderzocht. Geïrriteerde rode ogen, problemen door zuurstofgebrek, beginnende oogziekten, alles wordt onderzocht. Een regelmatige check-up verminderd daarom de kans op schade aan uw ogen. Ook voor het aanmeten van nieuwe lenzen kunt u terecht bij uw opticien of optometrist. Na afloop van het onderzoek krijgt u een recept mee met daarop de waardes. Uw oogspecialist is wettelijk verplicht dit recept aan u mee te geven.
Routine en uitgebreid oogonderzoek, wat houdt dit precies in?
Het is verstandig om regelmatig uw ogen te laten controleren. Gewoonlijk houdt dit in:
 • Controle van de sterkte
 • Controle van de gezichtsscherpte
 • Controle van de passing van de lenzen
 • Controle van de algehele conditie van het oog
 • Controle van het hoornvlies
 • Controle van de traanfilm
 • Controle van de oogleden
 • Controle van de lens van het oog
 • Controle van de kwaliteit/staat van je lenzen
 • Controle van de combinatie van contactlens en vloeistof
Een contactlenscontrole en advies
Contactlenzen zijn medische hulpmiddelen. Je oogzorgspecialist kan je van het beste advies voorzien. Uw oogzorgspecialist is verantwoordelijk voor het kiezen van de juiste pasvorm van je lenzen nadat je een oogonderzoek hebt gedaan. De oogzorgspecialist zal je vragen over je levensstijl en voorkeuren: sommige contactlenzen kunnen beter zijn voor mensen met een actieve levensstijl. De oogzorgspecialist zal je ook vragen of je een voorkeur hebt voor maandlenzen of daglenzen.
Is het verstandig om zomaar andere lenzen te bestellen?
Als u wilt overstappen naar een andere lens is het verstandig eerst uw ogen op te laten meten door een contactlensspecialist of optometrist. Bij contactlenzen is niet alleen de juiste sterkte van belang, maar ook de juiste pasvorm (radius en diameter). Daarnaast zijn niet alle lenzen voor iedereen comfortabel, omdat iedere lens weer van een andere materiaalsoort is gemaakt. Het is mogelijk dat u klachten krijgt indien u hier geen rekening mee houdt.
Is mijn contactlensrecept hetzelfde als mijn brilrecept?
Het recept van uw bril is anders dan uw contactlenzen recept. Uw contactlenzen recept beschikt over details voor uw contactlenzen vermogen, base Curve (BC), diameter (DIA), en merk van lenzen die u voor zijn aangebracht. Als u niet over een contactlensrecept beschikt kunt u het laten aanmeten bij een contactlensspecialist of optometrist.
Ik vind het vervelend om mijn contactlensspecialist een kopie te vragen van mijn meting.
Er zijn steeds meer mensen die ervoor kiezen om lenzen via internet te kopen, niet alleen voor het gemak maar ook omdat het een stuk voordeliger is. Net zoals je voor medicijnen kunt kiezen bij welke apotheek je deze gaat kopen, is de keuze ook vrij wat betreft het aanschaffen van contactlenzen. Het is wettelijk verplicht om de uitslag van uw oogcontrole aan u te verstrekken. Dus u kunt hier gerust naar vragen. Een andere mogelijkheid is uw contactlensspecialist te verzoeken de gegevens per e-mail naar u te verzenden.
Wat betekenen de afkortingen op mijn recept?

AD (add): de aanvullende kracht in bifocale contactlenzen. Gewoonlijk gebruikt bij +1.00 en +3.00.

AX (axis): locatie van astigmatisme uitgedrukt in graden (°). Een waarde tussen de 0° en 180°. Deze term wordt meestal gebruikt bij een recept voor harde lenzen en in combinatie van de term CYL.

BC: base curve, of radius in millimeters. Refereert aan de stand van de lens in het oog. Gewoonlijk tussen de 8.0 en 9.5. De meest voorkomende waarde is 8.6.

CYL: cylinder. In torische lenzen, het gebied van extra kracht voor het corrigeren van astigmatisme. Meestal gebruikt bij een waarde tussen de -0.50 en -3.00.

DD: wegwerp of disc diameter.

DIA: diameter van de lens in millimeters. Typische waarden zijn 13.8, 14.0, 14.2 en 14.5.

DW: dagelijks gebruik.

EW: verlengd gebruik.

FTW: full-time gebruik.

OD: oculus dexter, oftewel rechter oog. (ook RE)

OS: oculus sinister, oftewel linker oog. (ook LE)

OU: beide ogen.

PWR: kracht van SPH, SF: sfeer. De kracht van de contact lens in dioptrie (D). Een positieve waarde betekent verziendheid (hyperopia). Een negatieve waarde betekent (dicht) bijziendheid (myopia).

RGP: zuurstofdoorlatende lenzen

 

Contactlens informatie

Wat zijn de voordelen van het dragen van contactlenzen?

● Corrigeren het zicht perfect. In de meeste gevallen zelfs zo goed dat u met lenzen in beter ziet als met een bril. ● Met contactlenzen heeft u een groter gezichtsveld dan bij het dragen van een bril. ● Veel praktischer tijdens het sporten. ● Een natuurlijk uiterlijk en niet verstopt achter een bril, altijd en overal. ● Hoef je niet aan te passen aan het modebeeld. ● Beslaan niet bij temperatuursschommelingen en geen last met regen. ● Vallen nooit van je neus. ● Gemakkelijk te combineren met een zonnebril. ● Ook geschikt om je kleur van je ogen te veranderen of accentueren. ● Met contactlenzen heeft u geen verkleining of vergroting van de ogen, wat bij een bril soms wel het geval kan zijn. ● Met contactlenzen gaan je ogen vaak minder snel achteruit dan met een bril. ● De hele dag door een comfortabel gevoel door een goede zuurstofdoorlaatbaarheid en een hoog vochtgehalte.

Hoe kan ik het beste mijn contactlenzen in en uit doen?
Klik hier om te zien hoe je het beste je lenzen in en uit kan doen.
Zijn contactlenzen geschikt voor iedereen?
Voor vrijwel iedere optische afwijking bestaat er een geschikte contactlens. Er zijn een aantal uitzonderingen waarin het dragen van lenzen niet verstandig is. Dat zijn extreem droge ogen, allergieën, ontstoken ogen of het slikken van bepaalde medicatie waarbij het dragen van contactlenzen problemen geeft.
Hebben contactlenzen veel onderhoud nodig?
Het is afhankelijk van de soort contactlenzen of deze veel onderhoud nodig hebben. Daglenzen vervang je dagelijks dus deze hebben geen onderhoud nodig. Lenzen die je periodiek draag d.w.z. alleen overdag of alleen ’s nachts moeten na de draagperiode even schoongemaakt worden. De populairste en snelste methode om contactlenzen te verzorgen is het gebruik van de alles in één contactlensvloeistof. Met deze vloeistof worden de lenzen gereinigd, bewaard en ingezet.
Kan er een contactlens achter mijn oog komen?
Omdat er een vlies zit tussen het voorste en het achterste deel van het oog kan een lens nooit achter het oog terecht komen.
Wat moet ik doen als ik een lens verlies of als er een lens scheurt?
Het is belangrijk voordat je een lens indoet de lens eerst goed te controleren of deze geen scheurtjes of oneffenheden vertoont. Beschadigde contactlenzen nooit in het oog plaatsen, maar deze direct weggooien. Het is zeker aan te bevelen om altijd een setje reservelenzen bij je te hebben, zo kom je nooit in de problemen.
Mijn contactlens is opgedroogd en nu?
Als een zachte contactlens wordt blootgesteld aan lucht terwijl deze uit het oog is kan hij droog en breekbaar worden. Het beste wat u kunt doen is de lens met voldoende vloeistof voor minimaal één uur in de contactlenshouder leggen. Indien na een uur blijkt dat de lens nog steeds niet zacht is geworden, de lens weggooien en een andere gebruiken. Of de lens laten onderzoeken door een oogspecialist.
Wat is het verschil tussen harde en zachte lenzen?
Tegenwoordig is bijna iedereen geschikt voor lenzen. Welke passen het beste bij jou? Wat zijn de verschillen tussen harde en zachte lenzen? Zachte lenzen zijn vochtabsorberend en gemaakt van soepel materiaal waardoor ze nauwelijks voelbaar zijn. Ze zijn relatief wat groter als harde lenzen, ongeveer 14 mm, iets groter dan het hoorvlies. Door het absorberende materiaal vervuilen ze wat sneller. Harde lenzen worden gemaakt van een hoog zuurstofdoorlatend materiaal. De moderne harde lenzen van nu zijn niet meer zo hard als vroeger. Ze zijn kleiner als zachte lenzen, ongeveer 9mm. Harde lenzen zijn vormvast en corrigeren ook astigmatisme. Vooral in het begin is de lens voelbaar bij het knipperen van de ogen dus het dragen hiervan heeft enige gewenning nodig.
Kan ik een lens van iemand anders proberen of gebruiken?
Bij feest- en fashion lenzen komt het nog wel eens voor dat mensen de lenzen uitlenen aan iemand anders. Dit is niet verstandig. Doordat een contactlens vochtig is kunnen hier altijd ziektekiemen in gedijen, bij wisseling van de lenzen breng je dus (ook na goed reinigen) gemakkelijk bacteriën over van het ene oog naar het andere. Hierdoor vergroot je de kans op een ooginfectie. Denk altijd eerst aan de gezondheid van uw eigen ogen.
Welke lenzen zijn geschikt voor droge ogen?
Veel lensdragers hebben last van droge ogen. Je oog traant meer, voelen branderig aan, je ziet wazig en het oog wordt rood. Droge ogen kunnen verschillende oorzaken hebben, denk hierbij aan het lang werken achter een computer of in een ruimte zijn waar airconditioning is en dus veel droge lucht. In de meeste gevallen kan een combinatie van de juiste lenzen en lensvloeistof droge ogen voorkomen. Heeft u last van droge ogen en gebruikt u maandlenzen dan is het verstandig om eerst over te stappen naar daglenzen. Daglenzen zijn voor gevoelige ogen geschikter, omdat je hierbij geen lensvloeistof gebuikt. Een geschikte lenssoort voor droge ogen zijn silicone hydrogel lenzen. Dit zijn zachte dunne en flexibele lenzen die minder water nodig hebben en daardoor minder snel uitdrogen. Hierdoor laten ze extra zuurstof door naar het hoornvlies. Resultaat comfortabele lenzen en geen last van droge ogen.
Moet je je handen wassen en afdrogen voordat u contactlenzen in doet of verwijdert?
Wat er ook op je handen zit, als je de contactlenzen aanraakt zal het in je ogen komen. Was je handen daarom altijd voor gebruik met antimicrobiele zeep en droog ze grondig af voordat je de lenzen aanraakt. Vermijd het gebruik van handcrèmes op olie of zeep basis. Ook dit komt op de lens terecht en laat een vette film achter. Klik hier voor een kort filmpje om te zien hoe jij je lenzen het beste in en uit kan doen.
Is het raadzaam altijd met hetzelfde oog te beginnen bij het inbrengen van de contactlenzen?
Bij het inzetten van je contactlenzen, begin je elke keer met hetzelfde oog. Je zult daardoor minder geneigd zijn om de contactlenzen per ongeluk te verwisselen – en ja, net als je schoenen zijn ook je linker en rechter contactlenzen verschillend. Klik hier voor een kort filmpje om te zien hoe jij je lenzen het beste in en uit kan doen.
Is het slim om uw contactlenzen te verwijderen als u pijn heeft of het ongemakkelijk zit?
Als je ogen vervelend, droog of ongemakkelijk aanvoelen, of als je last hebt van rode ogen, verwijder dan direct lenzen! Pijn en ongemak zijn vaak manieren om je te vertellen dat er misschien iets mis is. Maak direct een afspraak met je oogzorgspecialist om dit te bespreken.
Is het slim om uw bril bij de hand te houden of regelmatig af te wisselen met een bril?
Het afwisselen met een bril vooral in het weekend of tijdens vakanties, geeft je de mogelijkheid de ogen rust te geven wanneer ze het nodig hebben. Elke keer dat het dragen van de contactlenzen vervelend of ongemakkelijk aanvoelt, moet je deze uitdoen en het in de buurt hebben van een bril zal dit dan makkelijker maken.
Is het noodzakelijk altijd een zonnebril te dragen, zelfs met UV-beschermde contactlenzen?
Zelfs UV-beschermende contactlenzen blokkeren niet alle UV-stralen. Het dragen van een UV-beschermde zonnebril zal bijdragen Tot het verminderen van de spanning en schade aan je ogen en gezichtsvermogen. Praat met je oogzorgspecialist over de activiteiten buiten huis, zodat hij of zij je kan helpen en adviseren over de juiste bescherming.
Waar moet je op letten bij make-up en contactlenzen?
Make-up en contactlenzen kunnen prima samen gaan als je voorzichtig bent in de toepassingen van beide. Doe eerst je contactlenzen in, daarna je make-up op. ‘s Avonds doe je eerst je lenzen uit en dan verwijder je je make-up. Was altijd eerst je handen voor dat je je contactlenzen in doet en doe dit zonder gebruik te maken van zwaar geparfumeerde zeep met vochtinbrengende crème, hiermee voorkom je dat je deze stoffen over brengt op je lenzen.
Hoe kwetsbaar zijn contactlenzen?
Het kan altijd een keer gebeuren dat er een zachte contactlens scheurt. Als dit gebeurt gooi je deze weg. Wees altijd voorzichtig en raak met je nagels nooit je lenzen aan. Vingernagels zijn niet alleen scherp, maar het is ook een bron van allerlei bacterien. Je zult merken dat het reinigen van je contactlenzen weinig tijd in beslag neemt. Zorg er wel voor dat je de geadviseerde contactlensvloeistof gebruikt. Je oogzorgspecialist kan je hierbij van het juiste advies voorzien.
Is het noodzakelijk om iedere keer verse contactlensvloeistof te gebruiken?
Reinig je contactlenzen nooit met leidingwater, kraanwater kan pathogenen en bacterien bevatten die infecties veroorzaken die vaak bestand zijn tegen schoonmaakmiddelen. Maak je lenzen ook nooit vochtig met speeksel. Je mond is de thuisbasis van diverse bacterien. Veel van die bacterien zijn gezond voor je spijsvertering, maar niet goed voor je ogen.
Wat is het advies over wrijven en spoelen?
Wrijf je contactlenzen gedurende 5-20 seconden schoon met de toppen van je vingers. Gebruik hiervoor altijd verse contaclensvloeistof. Daarna opnieuw goed afspoelen met verse vloeistof. Onderzoekers hebben ontdekt dat wrijven en spoelen nog steeds de beste manier is om je contactlenzen vrij te houden van micro-organismen, zelfs met No-Rub vloeistofsystemen.
Hoe houd u uw contactlenshouder schoon?
Spoel de contactlenzenhouder na elk gebruik af en bewaar deze open en ondersteboven op een droge en schone plaats. Het is aanbevolen om je contactlenshouder om de 2 maximaal 3 maanden te vervangen. Ga je voor gemak overweeg dan om daglenzen te gaan dragen. Daglenzen kun je aan het einde van de dag weggooien en maakt het gebuik van contactlensvloeistof overbodig.
Mag je slapen met contactlenzen die niet geschikt zijn om 's nachts te dragen?
Dag- en nachtlenzen zijn ontworpen met speciale technologie om meer zuurstof door te geven aan het hoornvlies.
Is het belangrijk om de instructie te volgen en te lezen?
Besteed altijd aandacht aan de instructies van je oogzorgspecialist, deze helpen je bij het beschermen van je ogen en gezondheid.
Wat gebeurt er als ik in slaap ben gevallen met mijn lenzen in?
Indien je voor korte tijd even bent ingedut zijn je ogen droog geworden waardoor de lens minder beweegt. Neem de lens niet direct uit het oog, maar wacht even een kwartiertje, zodat de ogen de kans krijgen om het vochtgehalte in de lens te herstellen. Hierna kan je de lenzen uit doen.
Ik wil wel lenzen, maar ik vind het zo eng om ze in te doen...
Het inzetten en uitnemen van contactlenzen is eenvoudiger dan je denkt. Het is vaak het idee dat je zo dicht bij je ogen komt dat het de eerste keer best spannend is. In het begin vergt het een beetje geduld. Maar na enige gewenning, is het niet eng meer en wordt het een automatisme en een dagelijkse routine net als tanden poetsen.
Hoe kan ik ooginfecties voorkomen?
Hier nog een antwoord invullen.
Vanaf welke leeftijd kan je beginnen met lenzen dragen?
Hoe leuk de kinderbrillen van tegenwoordig ook zijn, er wordt steeds op jongere leeftijd gestart met het dragen van contactlenzen, voornamelijk omdat het dragen hiervan zo praktisch is bij kinderen. Denk aan hobby’s, sporten, buiten spelen, fietsen in de regen. Het belangrijkste is dat het kind de verantwoording aan kan om de contactlenzen goed te verzorgen en te onderhouden. Het vereist enig geduld bij het aanleren van het in- en uitzetten, maar daarna is het vooral gemak wat het dragen van lenzen bij kinderen oplevert. Het ene kind is in de leeftijd van 7 of 8 jaar geschikt om te beginnen met contactlenzen en een ander kind pas bij een jaar of 12.
Wat kan ik doen aan droge ogen tijdens het dragen van mijn contactlenzen draag?
Het kan voorkomen dat u een droogtegevoel krijgt in de ogen. Om ervoor te zorgen dat de contactlenzen weer comfortabel aanvoelen kunt u gebruik maken van zogenaamde comfortdruppels. Hiervan druppelt u een paar druppels in het oog terwijl u de lenzen in heeft. Dit verstevigd en hersteld de traanfilm.
Kan het kwaad als ik mijn lenzen langer draag dan de aanbevolen tijd?
Het is verstandig om zich strikt te houden aan de maximale draagtijd van uw lenzen. Lenzen zijn gemaakt van zuurstofdoorlatend materiaal dat erg poreus is. Tegen het einde van de aangegeven levensduur gaan contactlenzen steeds meer vuil van je ogen en omgeving aantrekken, waardoor de zuurstof doorlaatbaarheid flink zal afnemen. Ook bacteriën kunnen zich in de lens gaan ophopen en een ooginfecties veroorzaken. Te lang doorlopen met maandlenzen kan tevens uw hoornvlies beschadigen. Wees voorzichtig met uw ogen en vervang u lenzen op tijd.
Welke soorten lenzen bestaan er?
LensOptiek verkoop bijna alle zachte contactlenzen die verkrijgbaar zijn. Deze zijn te verdelen in verschillende types.
 • - Daglenzen zijn zachte contactlenzen die je één dag (overdag) draagt. Aan het einde van de dag gooi je de lenzen weg en je vervangt ze de volgende dag weer voor een nieuwe set. Hierdoor heeft vuil geen kans om zich op te hopen en is het gebruik van een lenshouder en contactlensvloeistof overbodig.
 • - Weeklenzen zijn zachte contactlenzen die je maximaal twee weken (overdag) kan dragen. Het is ook mogelijk om weeklenzen één week achter elkaar te dragen (dag en nacht). Het is belangrijk voor de gezondheid van uw ogen de raad van uw contactlensspecialist/optometrist op te volgen voor wat betreft de draagtijd. Weeklenzen moeten iedere dag gereinigd worden met de aanbevolen reinigingsvloeistof en bewaard worden in een schone lenshouder.
 • - Maandlenzen. De meeste Nederlanders dragen maandlenzen. Er zijn verschillende soorten maandlenzen verkrijgbaar, zowel op het gebied van materialen als typen. Maandlenzen zijn zachte contactlenzen die je maximaal één maand (overdag) kan dragen. Maandlenzen moeten iedere dag gereinigd worden met de aanbevolen reinigingsvloeistof en bewaard worden in een schone lenshouder met vloeistof.
 • - Dag- en nachtlenzen zijn gemaakt van siliconen, hierdoor laten zij tot zes keer meer zuurstof door dan gewonen zachte lenzen. Door het materiaal kunnen de lenzen tot 30 dagen achter elkaar dag en nacht gedragen worden. 
 • - Torische lenzen zijn zachte contactlenzen. Deze lenzen zijn er in dag-, week-, maand-, en halfjaarlenzen. Torische lenzen zijn nodig om een cylinderafwijking te corrigeren. Een cylinderafwijking, ook wel astigmatisme genoemd, komt omdat het oog niet helemaal rond is. Sommige ogen hebben meer de vorm van een rugbybal in plaats van een voetbal. Een dergelijke oogafwijking kan tegenwoordig uitstekend gecorrigeerd worden met torische (ook wel cylindrische) lenzen. Klik hier voor een kort informatie filmpje over astigmatisme.
 • - Multifocale contactlenzen zijn ontwikkeld om zowel van dichtbij als van veraf goed mee te kunnen zien. Ze corrigeren de oogafwijking die ontstaat bij presbyopie (ouderdomsverziendheid). Naar mate we ouder worden wordt de lens van het oog minder elastisch. Dit veroorzaakt problemen bij het focussen op objecten die dichtbij zijn.
 • - Progressieve en bifocale lenzen worden gebruikt wanneer u zowel op afstand als dichtbij slecht ziet. Progressieve lenzen hebben een geleidelijk stijgende plus sterkte die van buiten naar binnen gaat. Bifocale lenzen hebben zowel een sterkte voor op afstand als voor dichtbij. Deze lens is in ringen opgebouwd die om en om zijn geplaatst. De ene ring met een sterkte voor veraf en de andere met een sterkte voor dichtbij. Normaliter ligt de sterkte voor veraf in het midden van de lens. Het ontwerp van deze lens wordt ook wel concentrisch genoemd.
 • - Kleurlenzen zijn verkrijgbaar op sterkte, maar kunnen ook gedragen worden als je geen sterkte nodig hebt. Het kan je oogkleur compleet veranderen of genuanceerd afhankelijk van de lens. Kleurlenzen zijn meestal maandlenzen en moeten na gebruik gereinigd worden met de aanbevolen reinigingsvloeistof.
 • - De feest- en fashionlenzen die wij in ons assortiment hebben zijn echte eyecatchers en één van de meest verkochte oog accessoires. Er zijn meer dan 150 verschillende designs en worden het hele jaar door gedragen op feesten, festivals, evenementen, themafeesten, concerten en clubs. Mits goed verzorgt en bewaard in geschikte vloeistof kunnen deze lenzen 3 maanden tot wel één jaar gedragen worden.
Kan ik met contactlenzen zwemmen?
Het is niet verstandig om te gaan zwemmen met je lenzen in. De bacteriën in het water kunnen zich aan de lens gaan hechten en daardoor infecties veroorzaken. Een andere mogelijkheid is een goed sluitend zwembrilletje te dragen, zodat de lenzen die u draagt toch iets meer beschermd worden. Na het zwemmen de lenzen direct goed desinfecteren.